Hrskavi svježi krastavac najčešća je namirnica u osvježavajućim ljetnim salatama. Hrskava salata s ukiseljenim lukom i svježim koprom ima pravu aromatičnu notu koja ovu salatu čini savršenim prilogom. U nastavku videa potražite video u kojem je detaljno prikazana priprema ove salate.
Sastojci:
- 2 krastavca
- 1 crveni luk
- kopar
- 3 žlice metvice
Dressing:
- 60 ml vode
- 120 ml octa
- 78 ml
- žličica soli
- pola žličice papra
Priprema:
Dodajte vodu, ocat i šećer u srednji lonac. Stavite na srednju vatru i miješajte dok se šećer ne otopi, a zatim maknite s vatre.
Prepolovite i tanko narežite jednu manju glavicu luka. U otopinu octa stavite luke narezan na ploške, promiješajte i ostavite sa strane. Uklonite dio kore s krastavaca i narežite na tanke ploške. Stavite krastavce u veliku zdjelu, posolite i promiješajte, a zatim pokrijte i ostavite da se hladi 30-40 minuta. Ocijedite višak soka iz krastavaca. Nasjeckajte svježi kopar i metvicu. Na krastavce prelijte desing i luk. Pospite koprom i metvicom. Promiješajte i poslužite.
Izvor: Preppy kitchen