Pripremite slatke knedle od marelica i uživaje u slasnim ljetnim okusima

Ljetna inačica knedla od šljiva još je bolja od originalne verzije

Shutterstock

Klasične slatke knedle od šljiva dobile su svoju ljetnu verziju. Napravite mekano tijesto od pire krumpira i umjesto šljiva u tijesto zamotajte slatke marelice. Knedle možete jesti kao laganiji ručak ili kao desert izbor je na vama.

Uživajte u ovom predivnom ljetnom spoju marelica i tijesta od pire krumpira koje možete posipasti vanilin šećerom, cimetom ili dodajte na vrh žlicu kiselog vrhnja.

Sastojci

  • 500 g krumpira
  • 600 g marelica
  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • vanilin šećer
  • ulje
  • šećer

Priprema

Krumpir očistite, skuhajte i napravite pire, dodjate sol, malo ulja i 1 jaje pa sve dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno i umijesite tijesto. Razvaljajte tijesto i podijelite na kavdratne komade. Uzmite marelicu i omotajte u jedan od komada tijesta i tako napravite kndelu. Kuhajte oko 8 minuta u kipućoj vodi, kada knedla ispliva znači da je gotovo. 

Krušne mrvice ispržite na ulju, pa kuhane knedle uvaljate u njih. Pospite šećerom i poslužite.