Knedle od šljiva su tradicionalno jelo čiji se recept prenosi s koljena na koljeno. Smrznute šljive omotajte u tijesto od kuhanog krumpira i brašna i uživajte u okusu knedla koje će vas vratiti u djetinjstvo. Preporučamo da knedle poslužite posipane prezlima i kiselim vrhnjem.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 500 g brašna
- krušne mrvice
- smrznute šljive
Priprema:
Krumpir očistite i skuhajte, procijedite i ostavite da se ohladi. Posolite i napravite pire. odajte brašna i sve dobro promiješajte da dobijete tijesto. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto i pooću rezača za pizzu podijelite tijesto na pravokutnike veličine da možete zamotati šljivu. Uzmite jednu šljivu i tijesto i napravite lopticu, sve dok ne potrošite svo tijesto.
Knedle stavite u lonac s kipućom vodom. Kada isplivaju na površinu, knedle su kuhane. U manji lončić stavite ulje ili maslac i popržite krušne mrvice. Knedle uvaljajte u prezle. Knedle servirajte sa posipom od šećer i cimeta ili kiselim vrhnjem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice