Marelice su superzdravo ljetno voće, sezona im još traje, a iako su preukusne svježe, odlične su u kolačima, bilo biskvitnim bilo kremastim ili u pitama. Iskoristite sezonu ovog ukusnog slatkog voća i napravite pravu osvježavajuću ljetnu tortu po talijanskom receptu.

Recept za tortu s marelicama

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 60 g šećera u prahu
  • 5 g praška za pecivo
  • 8 g vanilin šećera
  • 120 g maslaca
  • 1 limun
  • 1 jaje

Za nadjev:

  • 10 marelica
  • 350 g krem ​​sira
  • 60 g šećera
  • 100 ml jogurta
  • 30 g gustina ili kuruznog škroba
  • 1/2 limuna
  • 2 jaja
  • listići badema
Recept za tortu s marelicama
Shutterstock 

Priprema:

Pomiješajte prosijano brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, vanilin šećer. Zatim naribajte smrznuti maslac, pa pomiješajte s ostalim sastojcima. Dodajte limunovu koricu i jaje, pa zamijesite tijesto. Tijesto utisnite u kalup obložen papirom za pečenje. Stavite u hladnjak na pola sata. Marelicama izvadite koštice, pa polovice rasporedite po tijestu.

Krem sir umutite sa šećerom, jogurtom i sokom od limuna, zatim dodajte jaja i škrob i opet izmiksajte mikserom. Nadjev prelijte preko voća, pa preko toga posložite preostale polovice marelica i pospite listićima badema. Pecite u pećnici na 200°C oko 40 minuta. Po želji gotovu tortu pospite šećerom u prahu.

 Izvor: Stvar ukusa