Kraj ljeta i početak jeseni vrijeme je pripremanja zimnice. Ovo je pet zimnica koje morate pripremiti, a volite li kombinacije ajvara i ukiseljenih salata, pripremite i koju staklenku lovačke salate. Priprema se od svega što ostane od pripreme ajvara, a jede se kao prilog, preljev ili umak za mesna jela ili tjestenine.
Na YouTube kanalu My Kitchen Tanja pronašli smo recept za lovačku salatu za zimnicu.
Sastojci:
- 1 kg rajčice
- 2 kg paprike
- 4 glavice luka
- 1 cijela glavica češnjaka
- 500 g mrkve
- peršin
- 100 g šećera
- 100 g soli
- 100 ml octa
- 100 ml ulja
- 2 lista lovora
Priprema:
Nasjeckajte luk i istresite ga u tavu. Pasirajte rajčice u blenderu, ulijte u lonac s lukom i kuhajte oko pola sata uz miješanje. Papriku narežite na krupnije kockice, a mrkvu na kolutove. Rajčici i luku dodajte mrkvu, papriku, nasjeckani češnjak, sol, šećer, ocat, ulje i lovorov list. Sve dobro izmiješajte i kuhajte oko sat, sat i pol uz povremeno miješanje. Dodajte sitno sjeckani peršin i promiješajte. Punite u staklenke.
Postupak pogledajte u videu: