Miješana ili šarena salata je najukusnija zimnica, a jednostavno se priprema i možete je jesti već idući dan.
Sastojci:
1 kg krastavaca
1 kg mrkve
1/2 kg zelenih rajčica
1/2 kg zelene paprike
1 kg cvjetače
1 kg kupusa
750 ml alkoholnog octa
250 g šećera
150 g soli
250 ml vode
1/2 litre ulja
1 vrećica papra u zrnu
Shutterstock
Priprema:
Povrće operite i narežite na kolutiće, a kupus na tanke trakice. Mrkvu blanširajte oko 5 minuta, ohladite i narežite na kolutiće. U lonac stavite vodu, ocat, šećer, sol, ulje i papar i kuhajte na laganoj vatri dok ne zavrije. Kad prokuha prelijte preko povrća koje ste posložili u staklenke. Salata je spremna za upotrebu sljedeći dan.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice