NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆE LEPINJE: Gotove su za 10 minuta, a mogu se jesti i uz slana i uz slatka jela

Imamo recept za domaće, brze lepinje od 4 sastojka

nancy-hann-cnktbiZJICw-unsplash

Najveća muka radnih ljudi je "što doručkovati". Ove lepinje savršeno su rješenje za sve one koji si svako jutro postavljaju isto pitanje.

Tako su dobre da ih ne bi bio problem jesti svaki dan, onako vruće, bez ičega ili s kajmakom, sirom (svježim ili tvrdim), uz neku salatu… Savršene su u svakoj kombinaciji!

Sastojci:

620 g brašna
5 žlica ulja
400 ml tople vode
1 žlica soli

Priprema:

Umijesiti tijesto od brašna, vode i soli. Umijesite tijesto na ulju i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Razvaljajte manje komade tijesta i pržite na tavi. Ovako pripremljene lepinje možete ponijeti na posao, a nadjev ovisi o tome hoćete li jesti slatko ili slano.