Imate ostatke pire krumpira od prethodnog obroka? Napravite odlične palačinkice za doručak ili večeru.

Bit će spremne za posluživanje za 15-ak minuta, a količina je dovoljna za četiri serviranja. Preporučujemo da napravite umak od vrhnja ili jogurta sa svježim začinskim biljem. Dobar tek!

Palačinke od pire krumpira

Sastojci:

  • 275 g hladnog pire krumpira
  • 75 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 2 jaja (M)
  • 75 ml mlijeka
  • 2 žlice nasjeckanog mladog luka
  • suncokretovo ulje, za prženje

Priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješajte hladan pire krumpir, brašno, prašak za pecivo i sodu.
  2. U drugoj posudi umutite jaja s mlijekom. Postepeno ih ulijte u posudu sa suhim sastojcima.
  3. Kad sjedinite smjesu, dodajte mladi luk. Ako je pire prethodno posoljen, ne trebate dodavati sol.
  4. Smjesa će biti dosta gusta pa je žlicom možete zagrabiti i oblikovati palačinke na zagrijanoj tavi. Neka budu manje i tanke, kako bi se ravnomjerno ispekle. Pecite ih minutu do dvije sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Poslužite ih odmah, s umakom od vrhnja ili grčkog jogurta. U slast!