KAKO UKISELITI CHERRY RAJČICE: Ukusna zimnica može se jesti već dva dana nakon pripreme, ali i čuvati do zime

Ukiselite omiljene cherry rajčice za ukusan dodatak jelima.

Shutterstock

Ukiseljene cherry rajčice su ljetna zimnica koja se može jesti već nakon dva dana od pripreme, ali ako je čuvate na hladnom i tamnom mjestu može stajati do zime. 

Sastojci:

500 g cherry rajčica
4 češnja češnjaka
2 žličice cijelih zrna papra
1/2 žličice sjemena gorušice
2 šalice vode
2 šalice jabučnog octa
3 žlice soli
2 žlice šećera

Shutterstock 

Priprema:

Probodite cherry rajčice drvenim štapićem ili čačkalicom. U veliku zdjelu stavite rajčice, češnjak, papar u zrnu i sjemenke gorušice. Prokuhajte vodu, ocat, sol i šećer u loncu dok se šećer i sol dok se ne otope. Prelijte po rajčicama i poklopite. Pustite da odstoji dva sata. Prebacite u staklenke i dobro zatvorite. Ostavite u hladnjaku 48 sati prije posluživanja.

Izvor: Stvar ukusa