Indijska kuhinja je poznata po začinima i ne paše svima, ali naan je pogača vrlo slična lepinji za koju trebate jednostavne sastojke. Odlična je zamjena za kruh ili peciva, a priprema je toliko jednostavna da uspijeva i početnicima u kuhinji. Možete je puniti nadjevom po želji, od mesa, sira, povrća...
Recept za indijski naan
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 žličica soli
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 šalice toplog mlijeka
- 1/2 šalice jogurta
- 1 žlica ulja
Priprema:
U zdjeli pomiješajte prosijano brašno, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. U sredini napravite udubinu pa ulijte toplo mlijeko i jogurt i zamijesite mekano tijesto. Dodajte ulje i nastavite mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu da se diže oko 2 sata.
Zamijesite tijesto i oblikujte kuglice te svaku razvaljajte u tanki krug, na pobrašnjenoj površini. Ako je punite, uzmite kuglicu nadjeva i stavite je na sredinu kruga, spojite rubove i dobro pritisnite. Ponovo poravnajte tijesto i opet malo razvucite. Podlijte vodom i pržite u tavi na malo zagrijanog ulja. Gotove pogače premažite otopljenim maslacem.