Nekada su se pogače pripremale umjesto domaćeg kruha i pekle u pećima na drva iu krušnoj peći. No što kad bismo vam rekli da domaću pogaču možete ispeći u tavi na štednjaku? Ovo je upravo takav recept. Zamijesite domaće tijesto i pogaču pecite u tavi na ulju, ne trebate ni paliti pećnicu, a bit će mekana i ukusna.
Sastojci:
- 400 g brašna
- paketić suhog kvasca
- 200-220 ml mlake vode
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- malo ulja
Priprema:
Pomiješajte brašno, kvasac i šećer, pa dodajte vodu, sol i zamijesite tijesto. Stavite tijesto u zdjelu, premažite s malo ulja, pokrijte i ostavite da odstoji. Izvadite na radnu površinu, premijesite pa stavite u tavu i ostavite da se diže još pola sata. Tavu nauljite pa u nju stavite tijesto, zapecite pa okrenite na drugu stranu i još malo pecite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice