Nekada su se pogače pripremale umjesto domaćeg kruha i pekle u pećima na drva iu krušnoj peći. No što kad bismo vam rekli da domaću pogaču možete ispeći u tavi na štednjaku? Ovo je upravo takav recept. Zamijesite domaće tijesto i pogaču pecite u tavi na ulju, ne trebate ni paliti pećnicu, a bit će mekana i ukusna.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • paketić suhog kvasca
  • 200-220 ml mlake vode
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • malo ulja

Priprema:

Pomiješajte brašno, kvasac i šećer, pa dodajte vodu, sol i zamijesite tijesto. Stavite tijesto u zdjelu, premažite s malo ulja, pokrijte i ostavite da odstoji. Izvadite na radnu površinu, premijesite pa stavite u tavu i ostavite da se diže još pola sata. Tavu nauljite pa u nju stavite tijesto, zapecite pa okrenite na drugu stranu i još malo pecite.