ISKORISTITE STARI KRUH I ISPECITE PRŽENICE: Za manje od 10 minuta pripremite savršeni doručak ili večeru

Prženice se mogu jesti slatke i slane, neki ih vole s jogurtom i vrhnjem.

Shutterstock

Došli ste kasno s posla i nemate volje kuhati? To je idealan moment za pripremu pohanog kruha ili prženica.

Nikakvi dodaci nisu potrebni, ali malo pržene slanine nije naodmet. Salata od svježih krastavaca ili rajčice također je dobar izbor. Prženice su idealne za doručak ili večeru.

Sastojci:

1 jaje (L)
3 žlice naribanog parmezana
1/4 žličice mljevene paprike
1 žličica senfa
3 žlice mlijeka
2 kriške bijelog kruha
1 žlica maslaca
1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

Umutite jaje s parmezanom, senfom i mljevenom paprikom u dubokom tanjuru. Dobro umočite kruh s obje strane.
Zagrijte malo ulja i maslaca u tavici.

Pržite kruh po dvije minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužite odmah!