Poznato i jednostavno jelo, koje jedemo barem jednom tjedno za doručak - prženice. Mogu se jesti slatke i slane, neki ih vole s jogurtom i vrhnjem, ali jeste li ikada razmišljali da ih napravite punjene?

Sastojci:

2 jaja

100 ml mlijeka

dvije kriške kruha

žličica senfa

dva lista šunke

dva lista sira za sendvič

žlica ulja

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 180 C. Umutiti jaja i mlijeko u zdjeli. Posoliti i popapriti po želji. Na stranama svake šnite kruha izdubite u sredini "džepove" (zato šnite moraju biti deblje) i iznutra namažite senfom.

U svaku krišku umetnite trakicu šunke i trakicu sira. Nadjevene kriške kruha stavite u plitku posudu i prelijte ih razmućenim jajima i mlijekom. Nakon dvije minute okrenite kruh i ostavite ga još dvije minute da se dobro natopi. Pržite kriške kruha minutu-dvije s obje strane. Zatim prženice stavite u tepsiju i pecite ih u pećnici desetak minuta. 

izvor: bljesak.info