Poznato i jednostavno jelo, koje jedemo barem jednom tjedno za doručak - prženice. Mogu se jesti slatke i slane, neki ih vole s jogurtom i vrhnjem, ali jeste li ikada razmišljali da ih napravite punjene?
Sastojci:
2 jaja
100 ml mlijeka
dvije kriške kruha
žličica senfa
dva lista šunke
dva lista sira za sendvič
žlica ulja
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 180 C. Umutiti jaja i mlijeko u zdjeli. Posoliti i popapriti po želji. Na stranama svake šnite kruha izdubite u sredini "džepove" (zato šnite moraju biti deblje) i iznutra namažite senfom.
U svaku krišku umetnite trakicu šunke i trakicu sira. Nadjevene kriške kruha stavite u plitku posudu i prelijte ih razmućenim jajima i mlijekom. Nakon dvije minute okrenite kruh i ostavite ga još dvije minute da se dobro natopi. Pržite kriške kruha minutu-dvije s obje strane. Zatim prženice stavite u tepsiju i pecite ih u pećnici desetak minuta.
izvor: bljesak.info
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice