Tajna recepta ovih kiflica je pire krumpir, pa su odličan izbor ako vam je od ručka ostalo ovog priloga.
Kiflice od krumpira
Sastojci:
200 g pirea od krumpira
300 g glatkog brašna
100 ml toplog mlijeka
1 paket instant kvasca
1 žlica šećera
1 žlica soli
5 žlica otopljenog maslaca
Nadjev:
200 g krem sira
100 g šunke
100 g sira
Premaz:
Maslac
Začinsko bilje po želji
Priprema:
Ako nemate ostatke pirea od krumpira, pripremite ga. Skuhajte tri velika krumpira, zgnječite ga, dodajte malo mlijeka i maslaca pa pripremite kremasti pire po vašem ukusu. U ohlađeni pire dodajte brašno, žlicu šećera, toplo mlijeko pomiješano s otopljenim maslacem, suhi kvasac i sol. Mijesite rukama pa po potrebi dodajte još malo brašna. Nemojte dodati previše brašna jer tijesto treba ostati ljepljivo.
Tijesto prekriti krpom i ostaviti sa strane oko 45 minuta kako bi se udvostručilo. Za to vrijeme pripremiti nadjev. Sir i šunku naribati te pomiješati s krem sirom, odnosno sirnim namazom.
Nakon 45 minuta premijesiti tijesto. Nemojte dodavati još brašna. Podijelite tijesto na dvije jednake kugle, svaku kuglu razvaljajte u oblik kruga pa narežite na osam trukuta. Na širi dio trokuta dodajte žlicu nadjeva, urolajte i posložite na pleh obložen papirom za pečenje. Po želji premažite mješavinom maslaca i začina. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
izvor: zadovoljna.hr