Vikend je idealan za pripremu kiflica sa šunkom i sirom koje su brzo gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike.
Sastojci:
Za tijesto:
300 g glatkog brašna
12 g praška za pecivo
1 žličica soli
60 ml mlijeka
60 ml ulja
140 g jogurta
1 bjelanjak
Za nadjev:
100 g naribanog sira
100 g šunke
Premazivanje:
1 žumanjak
Sjemenke po izboru
Priprema:
Tijesto
Sjedinite sastojke, a zatim u većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jogurt, mlijeko, ulje i bjelanjak – miješajte dok se sastojci ne povežu.
Zatim ručno umijesite tijesto, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite s gornje strane i razvaljajte u krug. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto razdijelite na 16 jednakih dijelova.
Nadjev
Nadjenite kiflice - na svaki komad tijesta, na širi dio, stavite malo sira i šunke i zarolajte u kiflicu koju ćete staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak s preostalim tijestom i sastojcima.
Premazivanje
Pospite sjemenkama, zatim istucite žumanjak i njime premažite kiflice. Pospite sjemenkama po izboru i ubacite u zagrijanu pećnicu.
Kiflice pecite 20-ak minuta dok kiflice ne porumene.
izvor: index.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice