Planirali ste pripremiti pire krumpir, ali ste shvatili da kod kuće nemate mlijeko i maslac? Ne trebate očajavati jer nekada ove namirnice nisu bile potrebne za pripremu ovog jela.
Dovoljna vam je voda u kojoj se kuhao krumpir. Obična juha od krumpira savršeno će zamijeniti maslac i mlijeko, a tako će jelo imati i manje kalorija. Pire će biti kremast, a pripremljen na starinski, tradicionalan način.
Odličan dodatak pireu može biti i luk jer mu daje savršenu aromu. Luk je najbolje nasjeckati i popržiti na ulju, pa pomiješati s pireom. A ako volite krumpir s lukom, saznajte kako se priprema najbolji starinski restani krumpir.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice