Batat je ukusno i zdravo povrće većini omiljeno zbog svog slatkastog okusa. Može se spremati na isti način kao i obični krumpir. Uz ove pljeskavice od batata preporučujemo da probate jedan od umaka s naše liste top 5 umaka.
Sastojci:
- 300 g batata
- 100 g feta sira
- 1 vezica mladog luka
- 1 manja paprika
- 1 žličica paprike
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 3 jajeta
- 80 g brašna
- 1 žličica mljevene ljute papričice (po želji)
- malo ulja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Batat ogulite i naribajte na krupniji ribež pa ostavite da se ocijedi. Rukama ocijedite višak vode pa promiješajte s izmrljvenom fetom, nasjeckanim lukom, paprikom i začinite po želji. Sve sastojke promiješajte, jaje umutite vilicom, i promiješajte ga s brašnom. Ulijte u zdjelu s krumpirom i ponovno sve promiješajte da se sastojci dobro spoje. Rukama oblikuj te pljeskavice i složite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih s malo ulja i pecite oko 25-30 minuta. Za hrskavost s obje strane, na pola vremena preokrenite pljeskavicu.