Polpete od povrća vrlo su popularan način pripreme jela, a mogu se pripremiti od raznog povrća. Najčešće se koriste špinat, tikvice, a zašto ne biste probali napraviti popečke od svježeg kupusa?
Popečci od kupusa
Sastojci:
- 500 g kupusa
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 5 žlica brašna
- 2 jaja
- mljevena slatka paprika
- kopar, peršin
Priprema:
Kupus naribajte, a luk, kopar i peršin nasjeckajte. Naribajte češnjak.
U zdjeli pomiješajte kupus, kopar, peršin, češnjak i luk pa dodajte jaja. Posolite i popaprite, pa pospite paprikom. Sve dobro promiješajte pa dodajte brašno i opet dobro promiješajte.
Rukama oblikujte polpete, pa pržite u tavi u kojoj ste zagrijali ulje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice