Na YouTube kanalu Baking Apple pronašli smo recept za mini kruščiće bez kvasca za koje ne trebate ni pećnicu! Za njih ne trebate čekati da tijesto naraste, a peku se u tavi.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- prstohvat soli
- 20 g biljnog ulja
- 125 ml mlijeka
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte prstohvat soli. Ulijte mlijeko i biljno ulje. Miješajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine i dobijete mekano tijesto.
Ako vam se tijesto čini presuho, postupno dodajte još malo mlijeka i dalje miksajući. Ako je tijesto ljepljivo, pospite malo brašna i mijesite dok ne postane glatko i fleksibilno.
Kada je tijesto spremno, razvaljajte ga na lagano pobrašnjenoj površini na oko 0,5 do 1 cm debljine. Za ravnomjerno poravnanje tijesta možete koristiti valjak. Zatim kalupom za kekse ili bilo kojim okruglim predmetom promjera otprilike 6 cm izrežite tijesto na pojedinačne diskove. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite svo tijesto i dok ne dobijete željeni broj diskova kruha.
Sada je vrijeme da zagrijete tavu na srednjoj vatri. Kada se tava zagrije, pažljivo stavite nekoliko diskova tijesta na tavu, pazeći da su ravnomjerno raspoređeni. Pokrijte posudu poklopcem kako biste stvorili parno okruženje, što pomaže da se kruh ravnomjerno ispeče i ostane vlažan. Pržite svaku stranu kruha oko 5 minuta. Pažljivo pazite na kruh da ne zagori.
Kad je pečen, prebacite kruh na rešetku da se malo ohladi. Kruh bi trebao imati lijepu zlatnosmeđu boju i blago hrskavu vanjštinu.
Postupak pogledajte u videu: