Kruh od piva je jednostavan i zaimljiv način pripreme kruha. Ako u kući nemate kvasca, a želite napraviti domaći kruh ovaj recept je idealan za takvu situaciju. Ne zahtijeva dizanje tijesta, a pivo mu daje jedinstvenu aromu i mekoću. Idealan je za posluživanje u varivo, gulaš ili za namaze. Isprobajte i pecivo s pivom.
Sastojci:
- 360 g brašna
- 3 žlice šećera
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- limenka pive (335 ml)
- 3 žlice maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, premažite maslacem kalup za kruh veličine 22x13 cm. U velikoj zdjeli promiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Polako miješajući ulijevajte pivo. Nastavite miješasti dok se ojena ne smanji i dok se tijesto ne sjedini. Izvadite tijestu u podmazan pleh. Po vrhu tijesta pokapajte otopljenog maslaca.
Pecite 45 minuta. Odmah izvadite kruh iz posude i stavite ga na rešetku.
Sve premažite preostalom žlicom maslaca i ostavite da se potpuno ohladi.
Izvor: Preppy kitchen
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice