Nema boljeg mirisa i okusa od svježe pečenog domaćeg kruha, ali mnogi se ne odlučuju na ovaj poduhvat jer smatraju da priprema kruha zahtjeva puno vremena i truda. Pružite priliku ovom receptu s kojim ćete dobiti četiri štruce kruha s mekanim tijestom i hrskavom koricom, a trik je posuda s vodom u pećnici tijekom pečenja kruha.
Sastojci
420 g brašna
300 ml tople vode
1 vrećica suhog kvasca
1 žlica šećera
1 žličica soli
Recept za domaći kruh
Zamijesite tijesto
U toplu vodu dodajte kvasac, šećer i sol. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine pa postepeno dodajte brašno. Tijesto treba biti ljepljivo i mekano. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta.
Premijesite
Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i kratko premijesite. Podijelite na 4 dijela i svaki oblikujte u štrucu. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pokrijte pa ostavite da odstoji 20 minuta.
Pecite
Zarežite po sredini, premažite vodom i pospite brašnom. Na dno pećnice stavite posudu s vodom, a pleh na rešetku. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice