Nema boljeg mirisa i okusa od svježe pečenog domaćeg kruha, ali mnogi se ne odlučuju na ovaj poduhvat jer smatraju da priprema kruha zahtjeva puno vremena i truda. Pružite priliku ovom receptu s kojim ćete dobiti četiri štruce kruha s mekanim tijestom i hrskavom koricom, a trik je posuda s vodom u pećnici tijekom pečenja kruha.

Sastojci

420 g brašna

300 ml tople vode

1 vrećica suhog kvasca

1 žlica šećera

1 žličica soli

Recept za domaći kruh

16:02
Korak 1

Zamijesite tijesto

U toplu vodu dodajte kvasac, šećer i sol. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine pa postepeno dodajte brašno. Tijesto treba biti ljepljivo i mekano. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta. 

16:03
Korak 2

Premijesite

Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i kratko premijesite. Podijelite na 4 dijela i svaki oblikujte u štrucu. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pokrijte pa ostavite da odstoji 20 minuta. 

16:07
Korak 3

Pecite

Zarežite po sredini, premažite vodom i pospite brašnom. Na dno pećnice stavite posudu s vodom, a pleh na rešetku. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35 minuta.