Tijesto za zdravi kruh od tri vrste brašna priprema se uz pomoć miksera, a najteži dio pripreme je čekanje tijesta da naraste. Recept s portala StvarUkusa uključuje integralno, raženo i heljdino brašno te prašak za pecivo umjesto kvasca.

Saznajte kako Danijela Dvornik priprema proteinski kruh te recept Antonije Blaće za proteinske kruščiće od samo dva sastojka. 

Sastojci

  • 300 g integralnog brašna
  • 150 g raženog brašna
  • 50 g heljdinog brašna
  • 3 žlice ulja
  • 1 žlica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soka od limuna
  • sjemenke po izboru

Recept za kruh od 3 vrste brašna

10:32
Korak 1

Izmiksajte

Pomiješajte integralno, raženo i heljdino brašno. Dodajte ulje i sol, pa mikserom izmiksajte tijesto. Zatim dodajte prašak za pecivo i sok od limuna. Sjedinite.

10:34
Korak 2

Ostavite da odstoji

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji oko 8 sati.

10:35
Korak 3

Pospite sjemenkama

Pospite štrucu tijesta sjemenkama i stavite u kalup koji ste nauljili.

10:36
Korak 4

Pecite

Pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 30 minuta.

10:38
Korak 5

Ohladite

Kad ga izvadite iz pećnice, pokrijte ga krpom i ostavite da se ohladi. Možete ga držati u hladnjaku. Je li kruh bolje čuvati na sobnoj temperaturi, hladnjaku ili zamrzivaču: Iznenadit će vas gdje najbrže postaje ustajali