Tijesto za zdravi kruh od tri vrste brašna priprema se uz pomoć miksera, a najteži dio pripreme je čekanje tijesta da naraste. Recept s portala StvarUkusa uključuje integralno, raženo i heljdino brašno te prašak za pecivo umjesto kvasca.
Saznajte kako Danijela Dvornik priprema proteinski kruh te recept Antonije Blaće za proteinske kruščiće od samo dva sastojka.
Sastojci
- 300 g integralnog brašna
- 150 g raženog brašna
- 50 g heljdinog brašna
- 3 žlice ulja
- 1 žlica soli
- 1 prašak za pecivo
- malo soka od limuna
- sjemenke po izboru
Recept za kruh od 3 vrste brašna
Izmiksajte
Pomiješajte integralno, raženo i heljdino brašno. Dodajte ulje i sol, pa mikserom izmiksajte tijesto. Zatim dodajte prašak za pecivo i sok od limuna. Sjedinite.
Ostavite da odstoji
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji oko 8 sati.
Pospite sjemenkama
Pospite štrucu tijesta sjemenkama i stavite u kalup koji ste nauljili.
Pecite
Pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 30 minuta.
Ohladite
Kad ga izvadite iz pećnice, pokrijte ga krpom i ostavite da se ohladi. Možete ga držati u hladnjaku. Je li kruh bolje čuvati na sobnoj temperaturi, hladnjaku ili zamrzivaču: Iznenadit će vas gdje najbrže postaje ustajali
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice