KAKO ZGUSNUTI KREMU ZA TORTU: Jedan sastojak pomaže da vam više nikad neće biti prerijetka

Zapamtite ovaj trik kod pripreme kremastih kolača i torti.

Shutterstock

Krema je često onaj najfiniji dio ukusnih kolača i torti, ali mora biti dovoljno gusta i čvrsta da ne curi. I iskusnima se može dogoditi da je prerijetka, ali postoji vrlo jednostavno rješenje kako vam se to ne bi događalo.

Potreban vam je gustin ili obično brašno jer imaju učinak zgušnjivanja kremebez puno promjene okusa. No, ako se odlučite za brašno, potrebno ga je staviti više nego što biste stavili gustin, ali u tom slučaju će više utjecati na okus kreme.

Pomiješajte jednaku količinu gustina ili brašna i hladne tekućine (vode) i miješajte dok nestanu grudice.

Kremu za kolače zagrijte na srednje jakoj vatri pa postepeno dodajte smjesu gustina ili brašna i vode. Smjesu dodajte kremi uz stalno miješanje dok ne dobijete željenu gustoću. Trebate paziti da se krema ne prekuha jer brašno nakon dužeg ili zagrijavanja na visokoj temperaturi može imati suprotan učinak i prorijediti kremu umjesto da je zgusne.