Najbolje palačinke na svijetu po receptu slavnog francuskog slastičara

Donosimo vam recept za ukusne palačinke prema recepturi slavnog francuskog slastičara.

pixabay

Slavni francuski chef Pierre Herme po mišljenju mnogih uvjerljivo je najbolji slastičar na svijetu koji radi najljepše palačinke, a trik je u tome što prvo zagrije mlijeko pa tek onda dodati sve sastojke.

Tako se bolje povežu, a tijesto je mekano i prozračno. Palačinke možete služiti uz slatke ili slane namaze.

Sastojci:

200 g brašna
50 g šećera
500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
5 jaja
korica četvrtine limuna
korica naranče
10 ml ruma
100 g maslaca

Shutterstock 

Priprema:

Mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte ostruganu mahunu vanilije i ostavite sa strane 30 minuta da se mlijeko aromatizira. Kad se mlijeko ohladi, procijedite ga. Za to vrijeme otopite maslac i ostavite da se ohladi. Sitno naribajte koricu limuna i naranče i dodatjte šećer.

U zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer i napravite udubinu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlijekom. Pjenjačom izmiješajte tekuće i suhe sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.

Kad dobijete glatku smjesu dodajte otopljeni maslac i rum te ostavite da odstoji najmanje četiri sata. Zagrijte tavu i počnite peći palačinke. Nemojte ih okretati prije nego što su na dnu potpuno pečene.

Poslužite ih uz džem, namaz ili otopljenu čokoladu, sezonsko voće ili orašaste plodove i poslužite dok su još tople.