Palačinke su jako populano i skoro nitko im ne može odoljeti! Zato vam danas donosimo tri najbolja recepta za palačinke.
Pogledajte u nastavku recept za američke palačinke, palačinke bez brašna, a li i palačinke po recepturi slavnog slastičara.
Američke palačinke od samo 2 sastojka
Sastojci:
120 g krem sira
4 jaja
Priprema:
Krem sir i jaja izmiksajte u blenderu. Zagrijte tavu s malo ulja ili maslaca na srednje jakoj vatri.
Grabite smjesu kutlačom i pecite palačinku po palačinku dok ne potrošite svu smjesu. Pecite dok se rubovi ne počnu odvajati i dok se čitava palačinka sama ne odljepljuje s tave pa okrenite i ispecite i drugu stranu. Premažite namazom po želji.
Palačinke bez brašna
Sastojci:
200 g mljevene zobene pahuljice (ili zobeno brašno)
35 g gustina
1/4 žličice soli
2 jaja
360 ml mlijeka
360 ml vode
Priprema:
Umutite dva jaja pa im dodajte mljevene zobene pahuljice. Promiješajte pa dodajte gustin i ponovno promiješajte. Postepeno dodajte mlijeko i vodu i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Najbolje palačinke po receptu slavnog francuskog slastičara
Sastojci:
200 g brašna
50 g šećera
500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
5 jaja
korica četvrtine limuna
korica naranče
10 ml ruma
100 g maslaca
Priprema:
Mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte ostruganu mahunu vanilije i ostavite sa strane 30 minuta da se mlijeko aromatizira. Kad se mlijeko ohladi, procijedite ga. Za to vrijeme otopite maslac i ostavite da se ohladi. Sitno naribajte koricu limuna i naranče i dodatjte šećer.
U zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer i napravite udubinu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlijekom. Pjenjačom izmiješajte tekuće i suhe sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
Kad dobijete glatku smjesu dodajte otopljeni maslac i rum te ostavite da odstoji najmanje četiri sata. Zagrijte tavu i počnite peći palačinke. Nemojte ih okretati prije nego što su na dnu potpuno pečene.
Poslužite ih uz džem, namaz ili otopljenu čokoladu, sezonsko voće ili orašaste plodove i poslužite dok su još tople.