Čoko namaz savršen je nadjev za palačinke i vafle, njime možete puniti kekse ili muffine, premazati tart, a uvijek postoji i slavna opcija jedenja žlicom.

Bez problema ćete ga pripremiti kod kuće i stupanj slatkoće prilagoditi svom ukusu. Trebat će vam blender, staklenke, 15-ak minuta i nekoliko pristupačnih sastojaka.

Krem namaz od čokolade, lješnjaka i badema

Sastojci:

30 g oguljenih badema

30 g oguljenih lješnjaka

150 g tamne čokolade

70 g maslaca

100 ml mlijeka

90 g šećera u prahu

namaz od čokolade, lješnjaka i badema
pixabay 

Priprema:

Bademe i lješnjake stavite u snažan blender i fino ih sameljite. Natrgajte čokoladu na kockice, dodajte listiće maslaca pa ih otopite na pari. Potom u rastopljenu čokoladu dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte pa kratko vratite na laganu vatru.

U smjesu čokolade, maslaca, mlijeka i šećera dodajte usitnjene bademe i lješnjake pa dobro promiješajte. Prelijte namaz u sterilizirane staklenke, zatvorite ih i pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu.

Imajte na umu da namaz trebate čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od dva tjedna. Ne zaboravite ga izvaditi iz hladnjaka pola sata prije upotrebe kako bi bio lako maziv. Možete ga jesti s kruhom ili palačinkama.