Čoko namaz savršen je nadjev za palačinke i vafle, njime možete puniti kekse ili muffine, premazati tart, a uvijek postoji i slavna opcija jedenja žlicom.
Bez problema ćete ga pripremiti kod kuće i stupanj slatkoće prilagoditi svom ukusu. Trebat će vam blender, staklenke, 15-ak minuta i nekoliko pristupačnih sastojaka.
Krem namaz od čokolade, lješnjaka i badema
Sastojci:
30 g oguljenih badema
30 g oguljenih lješnjaka
150 g tamne čokolade
70 g maslaca
100 ml mlijeka
90 g šećera u prahu
Priprema:
Bademe i lješnjake stavite u snažan blender i fino ih sameljite. Natrgajte čokoladu na kockice, dodajte listiće maslaca pa ih otopite na pari. Potom u rastopljenu čokoladu dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte pa kratko vratite na laganu vatru.
U smjesu čokolade, maslaca, mlijeka i šećera dodajte usitnjene bademe i lješnjake pa dobro promiješajte. Prelijte namaz u sterilizirane staklenke, zatvorite ih i pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu.
Imajte na umu da namaz trebate čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od dva tjedna. Ne zaboravite ga izvaditi iz hladnjaka pola sata prije upotrebe kako bi bio lako maziv. Možete ga jesti s kruhom ili palačinkama.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice