Japanske palačinke manje su od klasičnih i deblje, ali su još deblje od američkih palačinki i pjenaste poput soufflea. Potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, a najvažnije je da smjesu dobro umutite. Kako bi bile prozračne i mekane, važno je umutiti bjelanjke u snijeg, a potrebno je koristiti višenamjensko ili brašno za kolače. 

Sastojci:

  • 50 g brašna
  • 50 g šećera
  • 60 ml mlijeka
  • 1 žlica soka od naranče
  • 3 jaja
  • šećer u prahu
Recept za pjenaste japanske palačinke
Shutterstock 

Priprema:

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa u žumanjke uliti sok od naranče i mlijeko. Dobro umutiti pa dodati prosijano brašno i promiješati. Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg pa dobivenu smjesu dodajte u žumanjke. Sve lagano promiješajte i ulijte u slastičarsku vrećicu ili vrećicu za zamrzavanje. Dobivenu smjesu iscijedite u tavu u kojoj ste zagrijali ulje pa ulijte par kapi vode i poklopite. Pržite 7 minuta, zatim okrenite. Ponovno zalijte s par kapi vode, pa poklopite i pržite još 5 minuta.