Japanske palačinke manje su od klasičnih i deblje, ali su još deblje od američkih palačinki i pjenaste poput soufflea. Potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, a najvažnije je da smjesu dobro umutite. Kako bi bile prozračne i mekane, važno je umutiti bjelanjke u snijeg, a potrebno je koristiti višenamjensko ili brašno za kolače.
Sastojci:
- 50 g brašna
- 50 g šećera
- 60 ml mlijeka
- 1 žlica soka od naranče
- 3 jaja
- šećer u prahu
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa u žumanjke uliti sok od naranče i mlijeko. Dobro umutiti pa dodati prosijano brašno i promiješati. Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg pa dobivenu smjesu dodajte u žumanjke. Sve lagano promiješajte i ulijte u slastičarsku vrećicu ili vrećicu za zamrzavanje. Dobivenu smjesu iscijedite u tavu u kojoj ste zagrijali ulje pa ulijte par kapi vode i poklopite. Pržite 7 minuta, zatim okrenite. Ponovno zalijte s par kapi vode, pa poklopite i pržite još 5 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice