Imamo recept za najdraži desert Olivera Dragojevića

Legendarni pjevač nije volio restorane, ali je obožavao starinska tradicionalna jela

story

Na današnji dan prije šest godina nažalost nas je napustio veliki pjevač Oliver Dragojević. Mnoge je godinama uveseljavao svojim pjesmama, koje su i dan danas jako slušane. Iako se zadnjih nekoliko godina borio s teškom bolesti, svima je ostao u sjećanju kao veliki pozitivac i veseljak. Volio je velika okupljanja sa svojim prijateljima, a volio je i finu hranu.

Kako njegova žena, Vesna kaže, mrzio je restorane, a najdraže bi mu bilo kad bi mu ona skuhala juhu od teleće koljenice s puno tjestenine, od slatkog volio je paradižot, fritule, rožatu i Ledov kornet od vanilije.

U nastavku teksta donosimo vam recept za slatki paradižot, jedan od najbopularnijih tradicionalih deserata za čiju pripremu da treba samo 5 sastojaka. 

Paradižot

Shutterstock 

Sastojci:

  • 550 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 1,5 žlica brašna
  • 1 vrećica vanilin šećera

Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Zagrijte mlijeko, žlicom vadite bjelanjke i kratko ih prokuhajte u mlijeku. Vadite ih šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete kasnije uliti kremu. U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer, pa sve dobro izmiksajte da nema grudica. Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu. Prelijte ga preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.