Šnenokle ili paradižot jedan je od najpopularnijih deserata u gotovo svim krajevima naše zemlje, a obavezno su ga pripremale bake svojim unucima tijekom prošlog stoljeća. Glavni sastojci ove pjenaste slastice su jaja i mlijeko, a najukusnija je kada se dobro ohladi. Isprobajte recept koji uspijeva i početnicima i prisjetite se okusa i mirisa djetinjstva.

Sastojci:

  • 1 litra mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 9 žlica šećera
  • 5 jaja
  • 2-3 žlice brašna
Najbolji recept za šnenokle
Shutterstock 

Priprema:

U 1 litru mlijeka stavite vanilin šećer i 3 žlice šećera i pustite da lagano kuha na laganoj vatri. Istucite čvrsti snijeg od 5 bjelanjaka s 2 žlice šećera pa ga grabite žlicom i ubacujte u vruće mlijeko. Sačekajte malo, okrenite bjelanjke na drugu stranu i kad nabubre izvadite ih. Sve to traje oko minutu-dvije.

Kada sve bjelanjke stavite u posudu, na dnu posude će ostati malo mlijeka koje su bjelanjci pustili pa ga treba ocijediti. Žumanjke umutite s 4 žlice šećera i 2-3 žlice brašna. Polako ih dodajte u mlijeko i kuhajte 6,7 minuta dok se ne dobije lijepa glatka krema. Možete na kraju umutiti mikserom. Žutu kremu prelijte preko bjelanjaka.