Osvježavajući desert u čaši od griza i višanja ukusan je i brz desert za koji će vam trebati svega 15 minuta da ga napravite. Namjernice za pripremu već imate doma, a prilikom serviranja na vrh stavite višnjevac i badem nasjeckan na listiće. Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom desert od griza.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 2 žlice šećera
- naribana korica limuna
- prstohvat soli
- 1 žlica maslaca
- 20 g mljevenih badema
- 60 g griza
- 1 jaje
- 2 žlice višnjevca
- 2 žlice trešnja iz kompota
- sjeckani bademi
Priprema:
Zavrijte mlijeko sa šećrom, limunovom koricom, soli, maslacem i bademima. Umiješajte griz i kuhajte stalno miješajući.
Pomiješajte žumanjke sa višnjevcem i umiješajte griz.
Od bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg pa i njega pažljivo umiješajte. Griz podijelite u čaše, pričekajte da se malo ohladi. Ukrasite voćem i sjeckanim bademima.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice