Osvježavajući desert u čaši od griza i višanja ukusan je i brz desert za koji će vam trebati svega 15 minuta da ga napravite. Namjernice za pripremu već imate doma, a prilikom serviranja na vrh stavite višnjevac i badem nasjeckan na listiće. Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom desert od griza.

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • naribana korica limuna
  • prstohvat soli
  • 1 žlica maslaca
  • 20 g mljevenih badema
  • 60 g griza
  • 1 jaje
  • 2 žlice višnjevca
  • 2 žlice trešnja iz kompota
  • sjeckani bademi

Priprema:

Zavrijte mlijeko sa šećrom, limunovom koricom, soli, maslacem i bademima. Umiješajte griz i kuhajte stalno miješajući.

Pomiješajte žumanjke sa višnjevcem i umiješajte griz.

Od bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg pa i njega pažljivo umiješajte. Griz podijelite u čaše, pričekajte da se malo ohladi. Ukrasite voćem i sjeckanim bademima.