Šnenokle ili paradižot bio je jedan od najpopularnijih deserata u prošlosti. Glavni sastojci ove pjenaste slastice su jaja, mlijeko i šećer, a najukusnija je kada se dobro ohladi. Vratite se u djetinjstvo i isprobajte ovaj jednostavan recept.

Sastojci

550 ml mlijeka
3 jaja
4 žlice šećera
1,5 žlica brašna
1 vrećica vanilin šećera

Recept za šnenokle

13:04
Korak 1

Odvojite žumanjke od bjelanjaka

Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. 

13:05
Korak 2

Prokuhajte

Zagrijte mlijeko, žlicom vadite bjelanjke i kratko ih prokuhajte u mlijeku. Vadite ih šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete kasnije uliti kremu. 

13:06
Korak 3

Izmiksajte

U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer, pa sve dobro izmiksajte da nema grudica. 

Jeftin recept za šnenokle
Shutterstock 

13:07
Korak 4

Skuhajte kremu

Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu. Prelijte ga preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.