Šnenokle ili paradižot bio je jedan od najpopularnijih deserata u prošlosti. Glavni sastojci ove pjenaste slastice su jaja, mlijeko i šećer, a najukusnija je kada se dobro ohladi. Vratite se u djetinjstvo i isprobajte ovaj jednostavan recept.
Sastojci
550 ml mlijeka
3 jaja
4 žlice šećera
1,5 žlica brašna
1 vrećica vanilin šećera
Recept za šnenokle
Odvojite žumanjke od bjelanjaka
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Prokuhajte
Zagrijte mlijeko, žlicom vadite bjelanjke i kratko ih prokuhajte u mlijeku. Vadite ih šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete kasnije uliti kremu.
Izmiksajte
U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer, pa sve dobro izmiksajte da nema grudica.
Skuhajte kremu
Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu. Prelijte ga preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice