Ako ste u potrazi za dekorativnim kolačima s jabukama, pripremite ove lisnate ružice. Izgledaju predivno, a možete koristiti gotovo lisnato tijesto. Saznajte kako napraviti domaće lisnato tijesto.
Sastojci:
- 2 jabuke oguljene i tanko narezane
- sok od 1 naranče
- 4 žlice maslaca, omekšalog
- 60 g svijetlo smeđeg šećera
- 1 žlica ruma
- 2 lista lisnatog tijesta odmrznuta i ohlađena u hladnjaku
- 1 žlica šećera
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°. Standardni kalup za muffine od 12 čašica namažite uljem. Ulijte jabuke i sok od naranče u srednju posudu. Jabuke posložite u pleh obložen papirom za pečenje (preklapanje je u redu). Pecite dok ne omekša, oko 5 minuta. Neka se malo ohladi.
U međuvremenu, u maloj zdjeli pjenasto izmiješajte maslac, smeđi šećer i liker. Svaki list lisnatog tijesta izrežite na 12 traka. Pomoću lopatice rasporedite smjesu maslaca u trake. Složite trake tako da duža strana bude okrenuta prema vama. Na vrh svake trake složite 10 do 12 kriški jabuke tako da kora jabuke bude okrenuta prema gore. Kriške se trebaju preklapati i malo stršati iznad vrha trake.
Svaku traku čvrsto zarolajte i prebacite u pripremljenu tepsiju, pazeći da stoje uspravno. Pecite ružice od jabuka dok se tijesto ne napuhne i ne porumeni, 30 do 35 minuta. Pospite šećerom i ostavite da se ohladi.