Lisnato pecivo sigurno je jedno od najpopularnijih peciva koja se kupuju u pekarama. No za manje od pola sata i s kupovnim korama za lisnato tijesto možete sami napraviti ukusno pecivo i to sa sočnim jesenskim plodovima - kruškama.

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 2 kruške
  • 30 g maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • mlijeko
  • jaje za premazivanje
  • šećer u prahu

Priprema:

Kruške ogulite i narežite na male komadiće. Stavite maslac u lonac, dodajte komadiće kruške, smeđi šećer i cimet, pa promiješajte i pirjajte. Lisnato tijesto podijelite na manje pravokutnike. U svakom pravokutniku napravite lagane rezove samo na jednoj polovici i ne dosežući rubove. Premažite mlijekom i preklopite tako da prerezana strana bude okrenuta prema dolje. Stavite kuhane kruške i savijte gornje uglove prema sredini oblikujući trokut. Stavite na lim za pečenje i premažite svaki trokut jajem. Pecite na 180ºC 20 minuta.

Postupak pogledajte u videu: