Lisnato pecivo sigurno je jedno od najpopularnijih peciva koja se kupuju u pekarama. No za manje od pola sata i s kupovnim korama za lisnato tijesto možete sami napraviti ukusno pecivo i to sa sočnim jesenskim plodovima - kruškama.
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 2 kruške
- 30 g maslaca
- 1 žličica cimeta
- 2 žlice smeđeg šećera
- prstohvat soli
- mlijeko
- jaje za premazivanje
- šećer u prahu
Priprema:
Kruške ogulite i narežite na male komadiće. Stavite maslac u lonac, dodajte komadiće kruške, smeđi šećer i cimet, pa promiješajte i pirjajte. Lisnato tijesto podijelite na manje pravokutnike. U svakom pravokutniku napravite lagane rezove samo na jednoj polovici i ne dosežući rubove. Premažite mlijekom i preklopite tako da prerezana strana bude okrenuta prema dolje. Stavite kuhane kruške i savijte gornje uglove prema sredini oblikujući trokut. Stavite na lim za pečenje i premažite svaki trokut jajem. Pecite na 180ºC 20 minuta.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice