Mekani trokutići od lisnatog tijesta prava su poslastica za čiju pripremu vam treba svega pola sata. Jednostavni su za napraviti, a možete ih jesti kao doručak ili kao užinu uz popodnevnu kavu. U nastavku teksta pronađite video s detaljnim prikazom kako do mekanih trokutića od jabuka i cimeta

Sastojci:

  • paket lisnatog tijesta
  • žumanjak

Nadjev:

  • 50 g maslac
  • 1-2 žličice cimeta
  • 30 g smeđeg šećera
  • 2 jabuke

  • 30 g šećera
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Miksajte svoje sasatojke za nadjev i rasporedite po lisnatom tijestu. Zarolajte ga i lagano pritisnite, izrežite na trokute. Položite ih na papir za pečenje na tepsiji, premažite žumanjkom i pecite 20-25 minuta dok ne porumene. 

Nakon što se ispeku, uvaljajte ih u cimet šećer.