O Dubai čokoladi ne prestaje se pričati, čokolada s kremom od pistacija i kadaifom zaludjela je cijeli svijet. Najprije su društvene mreže bile preplavljene receptima za ovu hrskavu poslasticu, pa su se pojavile kupovne Dubai čokolade u trgovinama i društvene mreže pune su informacija gdje su najpovoljnije.
Najveći hit adventskih i božićnih sajmova definitivno su bile slastice s Dubai čokoladom - takozvane Dubai fritule. Kako je počelo karnevalsko vrijeme, pojavio se recept za Dubai krafne. Najomiljenija karnevalska slastica punjena je kremom od pistacija i kadaifom.
Kako pripremiti Dubai čokoladukod kuće: Korak po korak upute u receptu za viralan desert
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna + malo za valjanje tijesta
- 2 jaja
- 1 kockica kvasca
- 50 g šećera i 1 mala žlica za kvasac
- 80 maslaca
- 200 ml + 3 velike žlice za kvasac
- 100 ml slatkog vrhnja za kuhanje
- 4 velike žlice ruma
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
- šećer u prahu za posipanje (količina po želji)
Za kremu:
- 200 grama kadaifa
- 200 grama namaza od pistacije
- 1 žlica maslaca
Priprema:
U toplo mlijeko staviti šećer, zatim izmrviti kvasac i promiješati. Dodajte malo brašna tek toliko da počne proces fermentacije. Kad se zapjeni, vrijeme je za pripremu tijesta.
U zdjelu stavite brašno, pa u njega dodajte kvasac. Zatim dodajte otopljeni maslac, slatko vrhnje sobne temperature, jaja, rum, šećer i malo soli. Sve sastojke sjediniti mikserom.
Potom zdjelu prekrijte krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže sat vremena. Nakon dizanja tijesto istresite na pobrašnjenu površinu. Zatim gornji dio posuti brašnom.
Tijesto prebacite na radnu površinu i valjkom za tijesto rastanjite na debljinu od oko 1,5 centimetar. Uzmite čašu koja ima tanki rub i vadite krafne. Pustite ih da se dižu 30 minuta.
U dubljoj posudi zagrijte ulje, pa smanjite temperaturu na srednju. Pržite krafne nekoliko minuta s jedne, pa s druge strane dok ne dobiju lijepu žuto-zlatnu boju.
Kad su gotovi, stavite ih na salvetu.
Kadaif popržiti na malo maslaca, pa ga pomiješati s namazom od pistacija. Tim nadjevom punite ohlađene krafne. Uživajte u okusu koji će izazvati lavinu užitka pod vašim okusnim pupoljcima.
Izvor: Glossy.espreso.co.rs