Društvene mreže preplavili su recepti za hrskavu čokoladu s kadaifom (dostupan je u specijaliziranim trgovinama poput habibi orijenta i Pekinške patke, ali može se nabaviti i u većim supermarketima) i pistacijama. Takozvana Dubai čokolada, koju je proslavila slastičarnica The Fix, obogaćena je kadaifom i pistacijama, a Stil donosi recept koji možete pripremiti i kod kuće. Potrebno vam je samo četiri sastojka.

Sastojci:

  • 400 g čokolade po izboru (može biti tamna ili mliječna)
  • 30 g maslaca
  • 150 g kadaifa
  • 200 g krema od pistacija
čokolada pistacije.jpeg
Shutterstock 

Priprema:

Za početak otopite čokoladu i njome premažite kalup u kojem ćete raditi čokoladu (može biti silikonski ili ako ga nemate, poslužit će i npr. onaj za kruh) koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Kalup premažite čokoladom, a ne zaboravite premazati rubove.

Zatim kadaif nasjeckajte, maslac otopite i dodajte mu nasjeckani kadaif, pa pecite dok lagano ne porumeni i postane hrskav.

U drugoj posudi lagano zagrijati kremu od pistacija i pomiješati je s kadaifom. Dobivenu smjesu izlijte u kalup, preko čokolade. Nakon toga prelijte ostatak otopljene čokolade.

Ostavite u hladnjaku da se dobro stegne i spremno je za degustaciju.

 Izvor: Stil