Već dugo neki specijalitet nije dobio toliko pozornosti i tako brzo postao toliko popularan kao Dubai čokolada. Radi se slatkišu koji je postao hit zahvaljujući slastičarnici The Fix iz Dubaija - čokoladi s kremom od pistacija i kadaifom, piše Story.hr.
Brzo su se počeli gomilati recepti za one koji bi ovu poslasticu odlučili napraviti kod kuće, a Lindtova verzija ovog viralnog slatkiša izazvala je toliku pomamu u Njemačkoj da su ljudi za kupnju čekali u redovima.
Slavna čokolada nije zaobišla ni zagrebački Advent. Redovi su nastajali i pred kućicom Gdje je Jura na zagrebačkom Fuliranju gdje su veliki hit fritule s Dubai čokoladom, a brzo su odjeknule na društvenim mrežama i zbog nemale cijene od 11,11 eura.
Međutim, želite li kušati ovu poslasticu, Fuliranje vam nije jedina opcija u Zagrebu. Icy bar u Tkalčićevoj ulici također ih je uvrstio u svoju ponudu, a mnoge su privukle znatno nižom cijenom. Ovdje će vas porcija fritula s Dubai čokoladom koštati 4,80 eura, dakle cijena im je više nego upola manja nego na adventskoj kućici.
Redakcija Storyja probala je obje verzije.
Prva destinacija bio je Icy bar koji se nalazi na samom početku Tkalčićeve ulice. Zatekli smo priličnu gužvu u malom prostoru, no brzo smo došli na red i naručili što i svi ostali - fritule s Dubai čokoladom.
Dobili smo porciju u kojoj je bilo 11 prilično velikih fritula s preljevom od čokolade i od pistacije. Same fritule su vrlo mekane i ukusne, a preljeva smo dobili u pristojnoj količini. Sveukupno nismo našli zamjerke ovom desertu.
Nakon toga uputili smo se na Strossmayerov trg gdje se održava Fuliranje i potražili jednu od najpopularnijih kućica, a to je ona pod vodstvom Juraja Klepića, Gdje je Jura, na kojoj smo naručili još jednu porciju fritula s Dubai čokoladom.
I ovdje nas je dočekao red, no također je sve išlo brzo i uigrano pa nismo dugo čekali na fritule.
U ovoj smo porciji dobili vidno sitnije fritule, no bilo ih je 22 i porcija je neznatno veća od prethodnih. Prelivene su s izdašnom količinom preljeva od čokolade i od pistacije te su obilno posipane nasjeckanim pistacijama, a u njima ćete osjetiti i hrskavi kadaif kojeg u prethodnoj porciji nije bilo.
Ove su fritule također prilično fine, nešto su tvrđe od prethodnih, što je i razumljivo jer su manje, ali su jednako ukusne i aromatične, a preljeva vam također neće nedostajati. Veliki plus je puno nasjeckanih pistacija.
I ovaj je desert vrlo ukusan i nismo mu našli zamjerke, no u usporedbi s prethodnima ne možemo reći da su toliko bolje niti je porcija količinski toliko veća da bi opravdale dvostruko veću cijenu, čak su nam se fritule iz Icy bara za nijansu više svidjele zbog mekšeg i prozračnijeg tijesta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice