Zalihu omiljene mliječne čokolade iskoristite za pripremu odlične torte! Uz čokoladu, trebat ćete samo još četiri jaja. Poslužiti je možete uz kuglicu sladoleda od vanilije i svježe bobičasto voće. U slast!
Čokoladna torta od dva sastojka
Sastojci:
250 g mliječne čokolade
4 jaja (M)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a okrugli kalup dobro namastite. Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, te ih istucite u čvrsti snijeg. Umiješajte žumanjke, jedno po jedno, u rastopljenu čokoladu. U čokoladu špatulom postepeno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa. Po želji pospite sa šećerom u prahu i servirajte sa sladoledom.