Prašak za pecivo, soda bikarbona i jaja pomoći će da se kruh digne tijekom pečenja, cimet i muškatni oraščić dati će posebnu notu, sol će dodatno istaknuti okus čokolade, a tikvice će dati vlažnu i sočnu teksturu.

Količina sastojaka u receptu je za dva kalupa za kruh. Drugu štrucu kruha možete dobro ohladiti i zamrznuti.

Slatki kruh s čokoladom i tikvicama

Sastojci:

200 g glatkog brašna
90 g integralno pšeničnog brašna
30 g kakaa u prahu
1 žlica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
1 žličica cimeta
½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
3 jaja
350 ml bademovog mlijeka, sobne temperature
50 ml kokosovog ulja
150 ml javorovog sirupa
2 žličice ekstrakta vanilije
350 g naribane tikvice
150 g naribane čokolade

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i lagano nauljite dva manja kalup za kruh. U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić. U drugoj većoj posudi umutite jaja, bademovo mlijeko, kokosovo ulje, javorov sirup i vaniliju. Umiješajte i naribane tikvice. Dodajte suhe sastojke mokrim i miješajte kratko dok se ne sjedine. Ubacite i komadiće čokolade.

Ulijte tijesto u pripremljene kalupe za kruh. Pospite preostalim komadićima čokolade i pecite 50 do 60 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Narežite i poslužite uz kavu ili čaj.