SOČAN OSLIĆ S POVRĆEM IZ PEĆNICE: Zdravu i ukusnu ribu sigurno ćete pripremati više puta na ovako jednostavan način

Želite li uvesti više ribe na svoj jelovnik, fileti oslića dobar su početak, a najjednostavnije je ispeći ih u pećnici.

Screenshot/YouTube/cooking queen

Ako ste prosječan Hrvat, sigurno ne jedete dovoljno ribe. Želite li uvesti više ribe na svoj jelovnik, priprema ne mora biti komplicirana, sav posao za vas može odraditi pećnica. Isprobajte recept za sočan oslić s povrćem iz pećnice koji je brzo gotov i sigurno ćete mu se više puta vraćati.

Recept za oslić s povrćem iz pećnice

Sastojci:

  • 6 fileta oslića
  • 3 mrkve
  • 300 g zelenih mahuna
  • 1 tikvica
  • 2 rajčice
  • 2 velika krumpira
  • maslinovo ulje
  • sol
shche_-team-ntwa3Dn7NnI-unsplash 

Priprema:

Ogulite krumpir i mrkvu. Narežite ih na komade otprilike iste veličine, krumpir na kockice, a mrkvu na kolutiće. Tikvice možete, ali i ne morate guliti i također narežite na kockice. Rajčice narežite na četvrtine.

Ako je oslić smrznut, odledite ga i papirnatim ubrusom pokupite višak vode i posolite. U vatrostalnu posudu ili tepsiju ulijte maslinovo ulje pa stavite narezano povrće i zelene mahune.

Povrće pospite suhim začinima i po njemu posložite filete oslića. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Preko posude u kojoj ćete peći ribu s povrćem stavite aluminijsku foliju. Stavite posudu u pećnicu i pecite 30 minuta. Nakon toga skinite foliju, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i ostavite povrće i ribu u pećnici još 10 minuta. Dobar tek!