Petkom se uobičajeno jede riba i morski plodovi, a ako ste u potrazi za brzim receptom za jelo s ribom, predlažemo vam da je ispohate. Profesionalni chef na svom YouTube kanalu predlaže da je najprije marinirate u bijelo vinu.
Recept za pohanu ribu mariniranu u bijelom vinu
Sastojci:
kruh
450 g bijele ribe
60 ml bijelog vina
jaja
brašno
Shutterstock
Priprema:
Odrežite koricu s kruha i narežite na vrlo male kockice. Ribu narežite na veće komade, pa obje strane posolite i popaprite. Stavite u zdjelu i podlijte bijelim vinom pa dobro promiješajte rukama. Uvaljati u brašno, pa u razmućena jaja, pa u sitno nasjeckani kruh. Pržite na dobro zagrijanom ulju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice