Riblje jelo može biti jako brzo gotovo, a zdravo i ukusno. Na YouTube kanalu Dimitra's Dishes pronašli smo zanimljivo mediteransko jelo s bakalarom i slanutkom, a za ovaj recept treba vam samo jedna tava. Ovdje se koristi bakalar, ali možete uzeti bilo koju ribu po želji.
Recept za bakalar sa slanutkom
Sastojci:
500 g bakalara (može bilo koja riba po želji)
1/4 šalice maslinovog ulja
1 ljubičasti luk
4-5 češnja češnjaka
cherry ili obične rajčice
2 žličice kapara
1 žličica sušenog origana
10-12 maslina
1 konzerva slanutka
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
kriške limuna za posluživanje
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju u tavi ili tavi popržite sitno nasjeckani ljubičasti luk. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite još minutu. Zatim dodajte procijeđeni slanutak i promiješajte. Dodajte narezane rajčice, kapare, nasjeckane masline, sol, papar i origano. Promiješajte i kuhajte nekoliko minuta. Riblje filete posolite i popaprite i dodajte u tavu ili lonac. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 12-15 minuta. Ako riba pusti puno tekućine, pojačajte vatru zadnje 3 minute. Ukrasite peršinom i poslužite s kriškama limuna.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice