Tajni sastojak koji koriste vrhunski kuhari za mekane i sočne pljeskavice

Probajte recept za najbolje domaće pljeskavice i trik savjet koji koriste poznati kuhari.

pixabay

Ako se pitate zašto su pljeskavice iz restorana posebno sočnog okusa, imamo odgovor. I sami možete napraviti ukusne pljeskavice, koristeći trik vrhunskih kuhara, a to je dodavanje sode bikarbone koja će pljeskavicama dati mekoću i sočnost.

Sastojci:

500 g mljevene svinjetine
500 g mljevene junetine
1 žličica papra
20 g soli
10 g sode bikarbone
2 prstohvata šećera
2 žličice mljevene crvene paprike
1 veći luk
2 dl vode

pixabay 

Priprema:

Pomiješajte svinjetinu i junetinu, dodajte sodu bikarbonu, sol, šećer, papar, crvenu papriku, vodu, a zatim i sitno narezan luk. Sve sastojke dobro izmijesite.

Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku. Prije pečenja izvadite iz hladnjaka i oblikujte pljeskavice željene veličine i spremne su za pečenje.