Ramstek je meso koje vole mnogi gurmani, a u receptu s portala StvarUkusa meso ima savršenu koricu izvana, mekano meso iznutra začinjeno maslacem i češnjakom. Saznajte kako ga začiniti i marinirati te koliko dugo ga peći kako bi bio slabo, srednje i jače pečen.
Sastojci
- 400 g ramsteka debljine oko 2-3 cm
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 1 veliki češanj češnjaka, zgnječen
- 1 grančica majčine dušice ili ružmarina (po želji)
Recept za ramstek
Izvadite meso
odreske prvo izvadite iz hladnjaka i ostavite ih na sobnoj temperaturi 30 minuta prije pirjanja. Osušite ih i začinite.
Pecite
Zagrijte tavu na jakoj vatri. Prelijte uljem pa dodajte maslac , češnjak i ramstek , a oko odreska stavite začinsko bilje. Odreske svakih 30 sekundi 1 minutu okrećite hvataljkama da dobiju lijepu smeđu koricu. Pecite 3 minute za sirovi ramstek , ukupno 4-5 minuta za srednje pečen i 7-8 minuta za dobro pečen.
Ostavite da odstoji
Gotov ramstek pokrijte folijom i ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice