Mljeveno meso je najsvestranije meso koje se koristi u kuhinji jer se od njega može napraviti pregršt raznolikih jela, od bolonjez i sličnih umaka, sarmi i punjenih paprika pa do ćufti, faširanaca i pljeskavica. No što kad shvatite da ste kupili premalo mljevenog mesa?
U mljeveno meso možete dodati ribani krumpir ili vodu, ali i zobene pahuljice. Prije nego što ih dodate u mljeveno meso, potopite ih u vodu 10 minuta, a zatim ih dobro izblendajte. Na 300 g mljevenog mesa stavite jednu čašu mljevenih zobenih pahuljica. Zatim dodajte naribani luk, jaje, nekoliko režnjeva češnjaka i žlicu griza. Od ove smjese oblikujte polpete ili pljeskavice.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice