Pripremate li ručak za dva dana, morat ćete ga podgrijati, a ako nemate sarmu, paprikaš ili bolonjez nego samo meso bez umaka ili safta, ono može idući dan ispasti presuho. Saznajte kako podgrijati meso, a da zadrži sočnost i svježinu.

Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom

Mikrovalna pećnica

Ako imate mikrovalnu pećnicu, podgrijavanje je jednostavno i brzo. Meso stavite u dublji tanjur i podlijte temeljcem ili nekim umakom da se ne osuši. Umak će zadržati vlagu u mesu. Pokrijte tanjur i zagrijavajte 30 sekundi na srednjoj temperaturi. Okrenite meso i zagrijte ga još 30 sekundi.

Pećnica

Ova metoda oduzima više vremena, ali će meso biti ukusnije, što je i bit. Zagrijte pećnicu na 120°C, a zatim u lim za pečenje stavite rešetku kako bi toplina nesmetano kružila sa svih strana. Stavite meso na rešetku i zajedno s plehom stavite u zagrijanu pećnicu. Zagrijavajte oko 20 minuta, ali povremeno bacite pogled na meso da se ne osuši.

Tava

Ako meso grijete u tavi, dodajte malo temeljca tako da se ne suši i ostaje sočno. Doznajtekako pripremiti pileći temeljac po receptu Jamieja Olivera.