Mljeveno meso spada u jeftine i praktične namirnice pa je često na jelovniku, posebno tijekom radnog tjedna. Ćufte u umaku od rajčice mnogima su omiljeno jelo, a sigurno niste znali da se mogu pripremiti i u pećnici.

Sastojci

  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 kriška starog kruha
  • krušne mrvice
  • 1 rajčica
  • 3 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • mljevena paprika, peršin, sol i papar po želji

Recept za ćufte iz pećnice

9:49
Korak 1

Narežite i popržite

Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte i propirjajte na vreloj masti.

9:51
Korak 2

Pirjajte

Zatim dodajte mljeveno meso i dobro promiješajte. Zatim dodajte prethodno namočen i dobro ocijeđen kruh, jaje, sitno sjeckani češnjak, začine po ukusu i sve promiješajte.

Recept za brze ćufte iz pećnice
Shutterstock 

Posebno popržite ostatak luka dok ne postane staklast i pozlaćen pa dodajte mljevenu papriku.

9:52
Korak 3

Napravite ćufte

Od pripremljenog mesa napravite kuglice, pa ih uvaljajte u krušne mrvice i poredajte u tepsiju s poprženim lukom.

9:52
Korak 4

Narežite

Rajčicu sitno nasjeckajte i rasporedite oko ćufti, zatim zalijte vodom.

9:53
Korak 5

Pecite

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok tekućina ne ispari.