Nakon napornog radnog dana najukusnije je domaće jelo, a nakon što smo vam otkrili univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom, sada vam predlažemo piletinu u umaku s graškom.
Piletina u umaku od graška jedno je od onih starinskih jela koje podsjećaju na maminu i bakinu kuhinju.
Sastojci:
- 200 g graška
- 2 glavice luka, narezane na kockice
- 3 mrkve oguljene i narezane na kockice
- 6-8 stabljika celera narezanih na kockice
- 60 g nasjeckanog peršina
- 4 češnja češnjaka sitno nasjeckana
- 1,5 l vode
- 6 pilećih karabatka
- 2 lista lovora
- 3 žlice ulja
- 1 žlica soli
Priprema:
Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i sol i promiješajte da se sjedini. Pržite oko 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte mrkvu, celer, peršin i češnjak. Pržiti još 10-15 minuta.
Dodajte vodu u lonac i zakuhajte. Dodajte piletinu i lovorov list. Zakuhajte i dodajte grašak. Smanjite vatru da lagano krčka. Nastavite kuhati 2-3 sata, dok piletina ne omekša i ne otpadne s kosti. Skinite lovorov list, kožu i kosti, pa piletinu narežite i vratite u juhu.