Nakon napornog radnog dana najukusnije je domaće jelo, a nakon što smo vam otkrili univerzalan recept za varivo koje svatko može napraviti, a može se koristiti za varivo od leće, ali i cvjetače, sada vam donosimo recept za paprikaš. Ovo meso na saftu možete pripremiti s bilo kojim mesom, od pilećih bataka do filea od piletine, puretine do svinjetine. Savršeno paše uz tjesteninu, rižu i pire krumpir pa ga tijekom tjedna možete jesti više puta i kombinirati razliičito meso s raznim prilozima

Tajni sastojak koji se dodaje je ajvar, tako da ne trebate raditi zapršku jer će umak biti dovoljno gust.

Sastojci

  • 400 g pilećeg, purećeg filea ili kocke za gulaš od svinjetine
  • 1 luk
  • 1 žličica crvene mljevene paprike
  • 1 žlica mješavine biljnih začina
  • sol, papar po želji
  • 2-3 žlice ajvara

Recept za meso na saftu

9:17
Korak 1

Popržite luk

Nasjeckajte luk, posolite i popržite na ulju dok ne pozlatni.

9:24
Korak 2

Narežite meso

Ako radite s pilećim ili purećim fileom, meso narežite na kockice. 

9:26
Korak 3

Dodajte meso

Dodajte žličicu mljevene crvene paprike, meso narezano na kockice i zalijte vodom tako da prekrije meso. Voda je potrebna samo za umak, ne radite gulaš pa nije potrebno puno vode, ali tijekom pirjanja će ispariti pa ćete je dodavati.

Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Shutterstock 

9:27
Korak 4

Pirjajte

Zavrijte, začinite mješavinom biljnih začina, po želji solju i paprom, poklopite i kuhajte oko 40-45 minuta dok meso ne omekani (ovisno o vrsti mesa, piletina je gotova za pola sata, svinjetini treba duže od 45 minuta). Tijekom kuhanja, dodajte vodu kad ispari.

9:51
Korak 5

Dodajte ajvar

Nakon 10-ak minuta kuhanja, dodajte 2-3 žlice ajvara. Tijekom pirjanja, probajte, dodajte vodu, začine po potrebi, ovisno koliko umaka želite dobiti.