Gulaš od govedine i graška je jednostavno i bogato jelo na žlicu koje je savršeno pripremiti ako želite pojesti zdrav i nutritivno bogati obrok. Standardni je dio naše tradicionalne gastronomije već dugi niz godina.
Ako vam se svidi ovaj recept probajte neki od ovih 7 recepata za najukusnije gulaš.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 2 stabiljke celera
- 450 g govedine
- 2 žlice pasate od rajčice
- 470 ml vode
- 1 žlica paprike
- sol i papar
- 800 g graška
- 12 g kopra
Priprema:
Zagrijte ulje u velikom loncu, dodajte nasjeckani luk i celer i kuhajte dok luk ne omekša. Dodajte govedine narezanu na malo komadiće i nastavite kuhati dok se govedina izgubi ružičastu boju izvana. Pomiješajte pasatu od rajčice s vodom, začinite paprikom, solju i paprom i kuhajte oko 30 minuta. Bitno je da govedina omekša. Umiješajte grašak i kuhajte oko 15 minuta, ali probajte je li grašak potpuno kuhan.Začinite još po potrebi i možete servirat.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice